تفاوت استیل بگیر و نگیر
مواد اولیه ورق استیل را آهن تشکیل داده و وجود دیگر عناصر در آن مانند کروم , نیکل , منگنز و… باعث می شود تا سختی , استحکام و مقاومت به خوردگی این متریال افزایش یابد ورق های استیل در انواع فریتی , آستنیتی , مارتنزیتی و داپلکس ساخته می شود همچنین بر اساس آلیاژی که دارند به سری های 200 , 300 , 400 , 500 و 600 تقسیم می شوند در این بین سری 300 کاربرد بیشتری در صنعت داشته و در صنایع پزشکی , غذایی , ساختمان سازی و حمل نقل , دکوراتیو و.. مورد استفاده قرار میگیرد استیل بگیر و نگیر در سری 300 قرار دارد آیا می دانید تفاوت استیل بگیر و نگیر چیست ؟ استیل نفیس اجرا کننده پله استیل ، حفاظ نرده استیل و انواع درب استیل نگیر با الیاژهای 304 و 316 و 201 در خدمت شماست . برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید و یا همراه ما باشید با :
- استیل بگیرو نگیر چیست ؟
- تفاوت استیل بگیرو نگیر
- استیل بگیر یا نگیر کدوم بهتره ؟

استیل بگیر و نگیر چیست ؟
فولاد زنگ نزن سری 300 دارای کروم و نیکل هستند که باعث نگیر بودن استیل شده و باعث می شود این گرید خاصیت مغناطیسی نداشته باشد نیکل مانع از تشکیل ساختار فریتی می شود اما در مقابل استیل های سری 400 تنها دارای کروم بوده که باعث می شود خاصیت مغناطیسی فولاد زنگ نزن حفظ شود .
تولیدی نرده چوبی با پلکان چوبی و شیشه ای
تفاوت استیل بگیرو نگیر چیست ؟
تفاوت در خاصیت مغناطیسی :
مهمترین تفاوت استیل بگیر و نگیر در خاصیت مغناطیسی این دو به دلیل تفاوت در مقدار نیکل و کروم است , استیل آستنیتی خاصیت مغناطیسی ندارد این نوع بسیار پر کاربرد بوده و در سری 300 قرار دارد اما در عوض استیل با ساختار فریتی خاصیت مغناطیسی دارد و به بگیر معروف است و در سری 400 قرار میگیرد .
اما میزان نیکل و کروم چه تأثیری در این دو گرید دارد ؟
ورق 316 و 304 دارای آلیاژ کروم و نیکل بوده که باعث خاصیت غیر مغناطیسی آن می شود , استیل سری 300 دارای 16 تا 26 درصد کروم و 8 تا 22 درصد نیکل در ساختار خود است بنابراین بگیر نیست کروم استیل سری 400 11 تا حداکثر 22 درصد است و به دلیل نیکل کم این استیل خاصیت بگیر پیدا می کند .
تفاوت در مقاومت در برابر حرارت :
از دیگر تفاوت استیل بگیر و نگیر , تفاوت مقاومت این دو در برابر حرارت است ورق استیل بگیر وقتی در معرض حرارت قرار میگیرد پس از مدتی مقداری از کروم و کربن خود را از دست می دهد همچنین در تماس با حرارت بالا تغییر رنگ می دهد و دچار زنگ زدگی می شود زیرا حرارت بالا به ساختار آن آسیب می رساند و این آسیب به شکل زنگ زدگی خود را نشان می دهد , در مقابل استیل نگیر مقاومت بالاتری در برابر درجه حرارت , حرارت های بالا و اکسیداسیون دارند و به راحتی مشتعل نمی شوند برخی از انواع آن قابلیت تحمل حرارت تا 900 درجه سانتی گراد را دارد .
تفاوت در قابلیت جوشکاری :
جوشکاری استیل بگیر در مقایسه با نوع نگیر کمی سخت است و نیاز به مهارت بیشتری دارد دلیل آن نیز در میزان کربن این دو استیل است زیرا استیل بگیر کربن بیشتری داشته و جوشکاری سخت تری دارد .
ساخت و نصب درب تمام استیل 304
تفاوت در قیمت :
به دلیل ویژگی های این دو استیل بگیر و نگیر در قیمت نیز با یکدیگر متفاوت هستند , استیل بگیر قیمت کمتری نسبت به استیل نگیر دارد استیل نگیر مقدار نیکل بیشتری در ساختار خود داشته و قیمت بیشتری دارد و از پر کاربردترین ورق های استیل بگیر سری 430 , سری 409 , سری 439 , سری 410 , سری 420 و سری 440 است ؛ استیل سری 304 , 316 , 321 , 309 و 310 از پر استفاده ترین ورق استیل نگیر بوده که قیمت بیشتری دارد.
تفاوت در کاربرد :
استیل بگیر ارزان تر است وو قیمت کمتری دارد و از آن در تولید قطعاتی استفاده می شود تنش کمتری دارند از جمله ساخت قاشق , چنگال , انواع سینک , دکل های نفتی , وسایل فلزی و…. استیل نگیر کاربردهای بیشتری به دلیل مقاومت بالا در برابر زنگ زدگی دارد و از آن در صنایع حساس مانند , سیستم های آبی , تجهیزات پزشکی , صنایع غذایی , فرآورده های لبنی , پالایشگاه های نفت و تجهیزات دارویی از این گرید استفاده می شود .
تفاوت از لحاظ خواص :
ورق های استیل نگیر از لحاظ مقاومت به خوردگی و خواص مکانیکی قوی تر نسبت به استیل بگیر عمل می کنند وجود عنصر نیکل در استیل آستنیتی یا همان استیل نگیر فاز آستنیت در آنها را پایدار کرده و محیط هایی که مقاومت به خوردگی در اولویت باشد بهترین انتخاب هستند .
استیل بگیر یا نگیر کدوم بهتره ؟
اینکه استیل بگیر بهتره یا نگیر باید به نوع کاربرد مورد نظر دارد برای کاربردهای حساس و صنعتی و مواردی که مقاومت به خوردگی در اولویت است از استیل نگیر استفاده می شود و از طرفی می توان از استیل بگیر برای کاربردهایی که نیاز به خواص مغناطیسی است استفاده نمود توجه به گرید هر کدام از این ورق ها با توجه به درصد آلیاژهای مختلف آنها اهمیت ویژه ای دارد .