جوشکاری co2 چیست ؟
جوشکاری co2 که با عنوان جوش با گاز بی اثر فلزی ( MIG ) نیز شناخته می شود نوعی روش جوشکاری شامل استفاده از سیم مصرفی است که مداوم به ناحیه جوش وارد می شود این سیم همراه با جریان گاز دی اکسید کربن ( co2 ) برای ایجاد قوس الکتریکی استفاده شده که سیم و فلز پایه را ذوب و آن را به هم جوش می دهد . گروه صنعتی استیل نفیس با طراحی و اجرای انواع حفاظ استیل و نرده راه پله و سازه های سفارشی استیل در خدمت شماست . برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید و یا همراه ما باشید با :
- اجزای جوشکاری co2 چیست ؟
- مزایا خطرات جوش co2
- نکات ایمنی که قبل از جوش co2 باید رعایت شود
- کاربرد جوش co2
- نحوه انجام جوش co2
- استانداردهای بین المللی در جوش co2
اجزای جوشکاری co2 چیست ؟
جوشکاری co2 نوعی جوشکاری قوسی با گاز محافظ ( GMAW ) است در این روش برای ایجاد جوش از گاز کربن دی اکسید استفاده می شود این روش معمولا با اینوترهای جوشکاری co2 یا MIG انجام می شود همچنین از خاصیت حفاظتی بالایی برخوردار بوده و در آن قوس الکتریکی و حوضچه مذاب برای جوشکاری واضح است .
اجزای دستگاه جوشco2 شامل :
منبع نیرو
منبع نیرو ولتاژ مناسبی را برای عملیات جوشکری ایجاد می کند .
سیستم تغذیه سیم
این سیستم منبع تغذیه سیم جوش با سرعت ثابت است .
تورچ :
وظیفه مشعل جوشکاری انتقال سیم گاز و جریان از منبع تغذیه به محل جوشکاری است .
مخزن سیم :
دور مخزن سیم , سیم جوش پیچیده شده است .
سیم جوش :
سیم جوش نقش فلز پر کننده را دارد این قطعه در مدل های بدون آلیاژ , کم آلیاژ و آلیاژ بر پایه نیکل ساخته شده و با توجه به نوع قطعه کار جنس آن نیز مختلف است .
مدل های 1403 نرده چوبی راه پله
منبع گاز :
برای ایجاد لایه های محافظ co2 از کپسول گاز استفاده می شود.
گیره اتصال :
برای سهولت عملیات جوشکاری از گیره اتصال استفاده می شود این گیره بین تورچ و قطعه اتصال برقرار می کند .
انواع جوشکاری co2
جوشکاری MAG :
در این نوع از گاز حمایتی دی اکسید کربن یا ترکیباتی از آرگون و دی اکسید کربن به عنوان گازهای حمایتی استفاده می شود .
جوشکاری توپودری :
در این روش همزمان از سیم جوش , خوراک جوشکاری و گاز دی اکسید کربن به عنوان گاز حمایتی استفاده می شود این روش برای فلزات خاص کاربرد دارد .
جوشکاری MIG :
در این روش از گاز دی اکسید کربن به عنوان گاز حمایتی استفاده می شود در جوشکاری MIG جریان الکتریکی به صورت دوره ای تغییر می کند و این پالس ها باعث کیفیت بهتر و انتقال گرما و حفظ کیفیت جوش می شود .
مزایا و خطرات جوش co2
- قیمت کمتر نسبت به جوشکاری با گازهای بی اثر ( مانند آرگون )
- جرقه زنی کمتر در مقایسه با دیگر روش های جوشکاری
- تغذیه مستمر سیم جوش
- قابلیت ترکیب با دیگر گازها
- مدت کم زمان جوشکاری
- ایجاد تنش سطحی کم بین صفحات , نفوذ بهتر و جوش با کیفیت تر
- ایجاد سرباره بسیار کم نسبت به دیگر روش ها
- افزایش چگالی جریان به دلیل استفاده از سیم جوش با قطر نسبتا کم
جوشکاری بدون عیب غیر ممکن است جوشکاری CO2 نیز مانند هر نوع روش دیگر دارای معایبی است از جمله قیمت بالاتر نسبت به دیگر روش ها , نیاز به تجهیزات زیاد , مضر بودن برای نفس به دلیل تولید گاز مونواکسید کربن , عدم استفاده در فضای باز زیرا به دلیل استفاده از دی اکسید کربن در آن باید در برابر باد محافظت شود, مخزن گاز نیز از دیگر مواردی است که ممکن است به علت خرابی یا نشتی خطرآفرین باشد.
صفر تا صد ساخت دکوراسیون استیل
نکات ایمنی قبل از جوش co2 که باید رعایت شود
در جوشکاری به هر روشی باید به نکات ایمنی توجه داشت با توجه به اینکه در این روش مواد مذاب فلزی تولید می شود و نیز لایه محافظ گاز تشکیل می شود باید هنگام کار به نکات ایمنی توجه کرد از مهم ترین ابزارهای ایمنی استفاده از ماسک جوشکاری و دستکش است همچنین باید از دستگاه جوش به نحوه صحیح استفاده کرد .
کاربرد جوش co2
جوشکاری به روش c02 استحکام و مقاومت بالایی ایجاد می کند از این روش جوشکاری در صنایع مختلف مانند صنایع خودرو سازی برای ساخت بدنه خودرو , صنعت ساختمان سازی برای قطعات فولادی , صنایع نفت و گاز برای اتصال لوله های فولادی و صنایع کشتی رانی برای ساخت بدنه کشتی ها , هنر و مجسمه سازی و … استفاده می شود .
نحوه انجام جوش co2
قبل از انجام کار از ماسک جوشکاری , دستکش , کلاه ایمنی و لباس مناسب استفاده کنید , شیر گاز کپسول را باز و دستگاه را روشن کنید سپس خروجی گاز را با رگلاتور تنظیم نموده و با توجه به نوع و ضخامت قطعه کار ولتاژ را تنظیم نمایید و سرعت سیستم تغذیه سیم را بر اساس صدای جوش و نوع ضربه زدن به قطعه کار تنظیم نمایید حال می توانید در محل مورد نظر جوشکاری را انجام دهید .
استانداردهای بین المللی در جوش co2
- ISO
- AWS
- EN